сервис Најчесто поставувани прашања

Како функционираат одвлажувачи?
 Апарати за одвлажнување извлече влагата од воздухот и ставете ја на ладно и разменувач на топлина која прво да се трансформира на воздух во пареа со загревање. А потоа направи пареа кондензира на цевка за кондензација. На последните, вода на кондензатот одземе од одводните канали.
Мојата одвлажнување не функционира, она што можам да направам?
1). Проверете ја температурата опсег и бидете сигурни дека приклучокот е вметнат со право.
2) .Visit www.alorairsolutions.com и внесете Бесплатна регистрација ЧПП систем да се регистрирате на вашите прашања. Нашиот сервис ќе ве контактираме и да се обезбеди решение веднаш.
3). Вие исто така може да се испрати на e-mail на сервисниот оддел AlorAir по адреса sales@alorair.com за повеќе информации. Или, пак, може да се јавите локален дистрибутер или AlorAir услуги Одделот на 888-990-7469 за повеќе информации
Што треба да се направи со гласна бучава кога функциите на уредот?
Прво, осигурајте се дека уредот е во функција на рамна и цврста основа. Второ, проверете на филтерот решетката да бидете сигурни дека тоа не е заклани. Ако на филтерот решетката е заглавена, Ве молиме да го извади и чиста.
Јас сум добивање на некој вид на отчитување код на мојот контролниот панел. Каде може да се најде на листата на кодови за грешка?
Грешка кодови може да се најде од прирачникот на сопственикот "(исто така достапен на www.alorairsolutions.com под производ ресурси, прирачници). За други прашања, ве молиме да ни даде на повик на 888-990-7469.
Што е век на одвлажнување AlorAir?
животен век на уредот може да биде 8 или повеќе години и во многу други случаи.
Што сертификати за безбедност (CE, ETL, АДС, итн) се AlorAir производи носат?
Некои од нашите модели носат ETL, CE и сертификација на Energy Star.
Каде можам да најдам упатство за мојата AlorAir опрема?
Можете да најдете за печатење прирачник на нашата веб страница. Ако не сте во состојба да го преземете, контактирајте со Секторот за AlorAir служба на 888-990-7469. Ние може да факс или е-пошта на замена, без надомест.
Дали има некои критични точки за одвлажнување багаж во зима?
Пред да jа ставите одвлажувачи во зима, бидете сигурни дека сите се отстранува водата надвор од уредот. Исто така, бидете сигурни дека водата во одводната цевка е исцедена за да се спречи пукање. Единиците не се weatherized, така што не може да се стави надвор.
Каде можам да добијам мојот AlorAir Производ на сервис?
Најчесто својата единица може да се сервисираат од страна на овластен HVAC техничар; исто така можете да ја испорача единица назад кон нас за услугата. Ве молиме јавете ни се на 888-990-7469 да знаете како да се започне процесот.
Што е политика на враќање AlorAir е?
Ве молиме погледнете го врати политика AlorAir е на веб-сајтот www.alorairsolutions.com.
Како треба да брод мојот опрема?
Ние препорачуваме превозот на единица со FedEx Експрес Saver.

Сакаат да работат со САД?


WhatsApp Online Chat !